![]() |
Tarçınlı Perişan Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlı Perişan KurabiyePerişan Kurabiye - Perişan Kurabiye Tarifi ![]() 20 perişan kurabiye için: 2 su bardağı hazır kek un 2 su bardağı un 100 gr margarin 1 paket kabartma tozu 2 yumurta 1 su bardağı (8 çorba kaşığı) kahverengi tozşeker ya da tozşeker 1 çorba kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı kuru üzüm 1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi 1 çorba kaşığı ince kıyılmış kurutulmuş meyve Hazırlanışı: Margarinin yumuşaması için yani vıcık vıcık olması için buzdolabından çıkartıp bir müddet oda ısısında bekletmeniz gerekiyor ![]() ![]() Kurabiye hazırlığına başlamadan önce fırını 170 dereceye ayarlayın ki bir kurabiye için harcadığınız zaman bir saati geçmesin ![]() 2 yumurtayı ve şekeri mikserle pürüzsüz bir renk olana dek çırpın ![]() ![]() Hazır kek unu, tarçın, kabartma tozu ve normal buğday ununu hamur yoğuracağınız kaba eleyip harmanlayın ![]() ![]() ![]() Vıcık vıcık margarini ve pürüzsüz hale getirdiğiniz yumurtalı şekeri ekleyip elinizle yoğurmaya başlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamura kocaman bir top şekli verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağzınızın tadı bozulmasın, İnci Özgöz |
![]() |
![]() |
|