Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
labneli, pasta, vişneli

Vişneli Labneli Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Labneli Pasta



Vişneli Labneli Pasta tarifi - pasta tarifleri - pasta tarifi


Malzemeler:


Pandispanya Hamuru İçin:


4 yumurta


3/4 su bardağı toz şeker


3/4 su bardağı elenmiş un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 cimdik tuz

250 gr kadar çekirdekleri ayıklanmış vişne+ kendi doğal suyu

Üstüne parçalanmış veya rendelenmiş çikolata parçaları


Kreması:

7 yemek kaşığı şeker

1 yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası

2 su bardağı süt


1 paket vanilya

1 paket labne peyniri



Yapılışı:


1 Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz

2 Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın

3 Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin

4 Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın Rengi güzel açık sari bir renk alacaktır

5 Önceden çırptığınız yumurta akların içine sarıları ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın

6 Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin

7 Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın

8 Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün

9 350F (175C) dereceli fırında kabarıp ustu pembeleşene kadar pişirin Yaklaşık 25-35 dakika arası

10 Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın Soğumaya bırakın

Krema İçin:


1 Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarısı ve şekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın

2 Un ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın

3 Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin

4 Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı , ılındıktan sonrada labne peynirini ilave edip karıştırın

Pasta'nın bir araya getirilmesi:


1 Soğumuş olan pandispanyanızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün

2 Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz

3 Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın)

4 Vişnelerin düzgün tanelilerinden üstüne süslemek için ayırın (yaklaşık 16-17 tane)

5 Vişnenin yarıya yakınını yarim yarım şekilde paylaştırarak dağıtın

6 Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın

7 En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın

8 Kalan vişne taneleri ile pastanın süsleyip rendelenmiş çikolata serpiştirin

9 Buzdolabında en az 2 saat (tercihen bir gece) bekletip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.