Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, kuplari, yufka

ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI



ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI



Malzemeler:


- 2 yemek kaşığı tereyağ,

- 6 yemek kaşığı toz şeker,

- 2 adet yufka,

- ½ kg çilek,

- 3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı,

- 2 poşet çilekli krem şanti,

- 15 su bardağı süt



Yapılışı:

Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürüp toz şeker serpin İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin 9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin 180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın Krem şanti ile sütü çırpın Çileklerin yarısını minik doğrayın Krem şantiye katın Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun Kalan çileklerle üzerini süsleyip antep fıstığı serpin Hemen servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.