Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurması, maraş

maraş dondurması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

maraş dondurması



Malzemeler


Süt 5 lt

Toz şeker 800 g

Salep 50 g


Yapılışı

Maraş Dondurması

Yapılışı:


1 Sütü orta ateşte ılındırın Şekerin 200 gramını salep ile karıştırın Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış salebi, çırpma teli ile süte yedirin Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 20-30 dakika pişirin


2 Tam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın Soğutulmuş sütü klasik çevirme makinelerinde dondurun Kovalara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edilin


3 Bu süre sonunda el tokmağı ile kovadaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın


Not: Sütü soğutma işlemi eski usulde, kepçe ile 15-20 dakika kazana daldırılıp boşaltılıp, savrularak yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.