Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
minik, paylar

Minik paylar

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Minik paylar




Pay hamuru:

2,5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket soğuk margarin (250gr), küçük küpler halinde kesilmiş
1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su*
* bir su bardağına 4-5 buz kalıbı koyun üzerlerine çok az su ilave ederek buzların tamamen erimesini sağlayın

Hazırlanması:

unu, tuzu ve şekeri mutfak robotunda karıştırın margarin küplerini ekleyip 10 saniye karıştırın
robot çalışır vaziyette iken suyu kapağın üst borusundan çok yavaş ilave edin yaklaşık 30 saniye karıştırın karışan hamuru tezgaha alıp disk şekli verin streçleyip buzdolabında bir saat bekleyin
bir saat sonra hamuru merdane ile açın büyüklü küçüklü daireler kesin büyük daireleri kalıplara yerleştirin dilediğiniz iç ile doldurun
hamurların kenarlarına yumurta beyazı sürün küçük daireleri istediğiniz şekillerde süsleyip payların üzerlerine kapatın 200C'de üzerleri kızarana kadar pişirin eğer içleri hala tam pişmemişse üzerlerine alüminyum folyo kapatıp bir süre daha pişirin
notlar: 1 eğer hamur suyu eklediğinizde hala kırıntı halinde ise su az gelmiş demektir bu durumda hamuru karıştırarak bir yemek kaşık kaşığı ile azar azar su ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.