Minik paylar |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Minik paylarPay hamuru: 2,5-3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket soğuk margarin (250gr), küçük küpler halinde kesilmiş 1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su* * bir su bardağına 4-5 buz kalıbı koyun üzerlerine çok az su ilave ederek buzların tamamen erimesini sağlayın Hazırlanması: unu, tuzu ve şekeri mutfak robotunda karıştırın margarin küplerini ekleyip 10 saniye karıştırın robot çalışır vaziyette iken suyu kapağın üst borusundan çok yavaş ilave edin yaklaşık 30 saniye karıştırın karışan hamuru tezgaha alıp disk şekli verin streçleyip buzdolabında bir saat bekleyin bir saat sonra hamuru merdane ile açın büyüklü küçüklü daireler kesin büyük daireleri kalıplara yerleştirin dilediğiniz iç ile doldurun hamurların kenarlarına yumurta beyazı sürün küçük daireleri istediğiniz şekillerde süsleyip payların üzerlerine kapatın 200C'de üzerleri kızarana kadar pişirin eğer içleri hala tam pişmemişse üzerlerine alüminyum folyo kapatıp bir süre daha pişirin notlar: 1 eğer hamur suyu eklediğinizde hala kırıntı halinde ise su az gelmiş demektir bu durumda hamuru karıştırarak bir yemek kaşık kaşığı ile azar azar su ekleyin |
|