![]() |
Pekmezli Brownie |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Brownie![]() Malzemeler : 120 gr (bir buçuk paket) bitter çikolata 50 gr tereyağı 1,5 çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı pekmez 1 paket vanilya (ben koymadım) 2 adet yumurta 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 silme tatlı kaşığı karbonat bir tutam tuz 1 su bardağı doğranmış ceviz Yapılışı 1) Bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp ben marie usulü devamlı karıştırarak eritelim ![]() ![]() 2) Erimiş çikolata karışımına şeker, pekmez, 1 yemek kaşığı su ve eğer kullanacaksanız vanilyayı ekleyip, tahta bir kaşıkla iyice karıştıralım ![]() 3) Çikolata ılındığında içine 2 yumurtayı ilave edelim ![]() ![]() ![]() 4) Un, kakao ve karbonatı eleyerek bir kaba alalım ve içine bir çimdik tuz ilave edip hepsini karıştıralım ![]() ![]() 5) Hamuru önceden yağladığımız 20x20 cm ebatlarındaki bir kalıba boşaltıp, üzerini spatula yardımıyla düzeltelim ![]() 6) Önceden 170 derece ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika pişirelim ![]() ![]() ![]() 7) Kalıbı fırından çıkarıp oda ısısına gelmesini bekleyelim ve kare parçalara bölerek servis edelim ![]() |
![]() |
![]() |
|