Torta Di Mele |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Torta Di MeleMalzemeler 2 adet yumurta 130 gr un 150 gr toz şeker 150 gr tereyağ 1 kg sarı elma 1 tutam tuz 1 limon kabuğu rendesi 1 kahve fincanı süt 2 avuç şam fıstığı 2 avuç sultani üzüm 2 yemek kaşığı galeta unu Yapılışı Turta yapımıma başlamadan önce sultani üzüm 2 saat beyaz şarapta bekletilir Elmalar soyulup küp küp doğranır,kararmaması için üzerine limon sıkılır 120 gr toz şeker -100 gr tereyağ - yumurtalar - tuz - süt ve un karıştırılarak yoğurulur Elde edilen hamura doğranmış elmalar -1 avuç şam fıstığı -şarapta bekletilip süzdürülen üzüm ve limon kabuğu rendesi eklenir 30-35 cm çapında yuvarlak borcam tereyağ ile yağlanıp üzerine galeta unu serpilir Yağlanan kalıba hamur yerleştirildikten sonra kalan tereyağ - şeker ve şam fıstığı karıştırılarak hamurun üstüne küçük küçük parçalar halinde ufalanır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirilir alıntı |
|