![]() |
Çikolata Parçacıklı Zencefilli Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata Parçacıklı Zencefilli KekZencefilli Kek - Çikolata Parçacıklı Kek - Değişik Kek Tarifleri 12 kişilik Malzemeler: 2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un 1/2 su bardağı kakao (ben 50g kullandım) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 + 1/2 tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı tarçın 1/4 tatlı kaşığı hindistan cevizi 1 paket damla çikolata (ben evdeki madlen çikolataları kırıp kullandım) 12 yemek kaşığı margarin/tereyağı 1 + 1/4 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı vanilin 2 yumurta 1 su bardağı pekmez 1 su bardağı kaynar su Hazırlanması: kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp buzdolabına koyun ![]() 2,5 su bardağı unu, kakaoyu, kabartma tozunu, tuzu, zencefili, tarçını ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın ![]() ayrı bir yerde çikolataları 2 yemek kaşığı una bulayın ![]() karıştırma kabında yağı, şekeri ve vanilini 3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() bir kapta pekmezi ve kaynar suyu karıştırıp çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() karışımı buzdolabında beklettiğiniz kalıba dökün ![]() ![]() ![]() kek pişince 20 dakika kabında bekletin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|