![]() |
Şövalye Bisküvileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şövalye BisküvileriMalzemeler: 4 yemek kaşığı tereyağ 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı hindistan cevizi 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı dövülmüş badem 2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış) 6 yemek kaşığı süt 1 paket kabartma tozu Süslemek için 50 gr file badem Hazırlanışı: Önce fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın ![]() ![]() Bıçakla küçük parçalara ayırdığınız tereyağını ilave edip karışım ekmek içi görünümü alana kadar karıştırın ![]() Dövülmüş bademleri, sütü ve yumurtaları ekleyin ![]() ![]() Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile kesin ![]() ![]() Bisküvileri fırında 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirip servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|