Mermer Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mermer KekMalzemeler: 100 g katı yağ 1,5 su bardağı toz şeker 3 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağından 1 parmak eksik süt 1/4 limonun suyu 3 yemek kaşığı kakao (Ben Nestle marka kullandım) 2 yemek kaşığı ılık su 2 su bardağı un Yapılışı: 1 Fırını 175 dereceye ayarlayın ve açın Kek kalıbını margarin veya tereyağ ile yağlayın Un, kabartma tozu ve tuzu eleyin Elinizle karıştırın Sütün içine limonu sıkın (Buttermilk yapmış oluyoruz) 2 Çırpma kabına oda sıcaklığında yumuşamış yağı bıçakla parçalara bölün (daha kolay çırpmak için), üzerine toz şeker ekleyin ve iyice karışıncaya kadar 5 dakika çırpın 3 Üzerine yumurtaları kırın ve çırpmaya devam edin Vanilyayı ekleyin Yumurtalar karıştığında süt-limon karışımını (buttermilk) ekleyin, çırparken unu ilave edin ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın 4 Hamuru 2 parçaya ayırın Bir parçasına kakaoyu ekleyin ve üzerine 2 yemek kaşığı suyu dökün Karışıncaya kadar çırpın 5 Kek kalıbına yemek kaşığı ile sırasıyla vanilyalı ve kakaolu hamurdan 1 sıra koyun Üst sıraya da aynı şekilde vanilyalı hamurun üzerine kakaolu, kakaolu hamurun üzerine vanilyalı gelecek şekilde hamuru koyun 6 Bıçak veya tahta kaşığın sapıyla hamuru sağa sola düz şekilde ve S şeklinde karıştırın 7 Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyin |
|