Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
jöleli, pasta

Jöleli Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jöleli Pasta

Malzeme:

1 litre süt

1 yumurta

5 kasik misir nisasta

1 bardak seker- ben 8 kasik koydum

1 yemek kasigi tereyag

1 paket vanilya

1 paket DrOetker Jöle ( tr'de kirmizi jöle olarak sanirim visne var ama kirmizi olmasi yeterli zaten)

Yapilisi:

Yumurta ve nisastayi biraz süt ile karistirin daha sonra kalan sütle birlikte icine sekeri ve yagi, vanilya haric, katin ve muhallebi kivaminda pisirin bir iki tasim kaynattiktan sonra vanilyayi ekleyip ocaktan alin

Islatilmis büyük kare borcama muhallebiyi dökün

Hazir jöleyi pakette yazdigi sekilde hazirlayin (ben biraz eksimsi olsun diye su yerine meyvenin suyundan da ekliyorum)

meyvenizi, ahududu veya visneleri, muhallebinin üzerine serpistirin ve jöleyi dikkatlice üstüne dökün

Buz dolabinda bir kac saat katilasmasini bekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com