Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kazanova, kek

Kek Kazanova

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kek Kazanova



MALZEMELER

4 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı un

1 adet limon kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı haşhaş tohumu

1 çay bardağı dövülmüş fındık


HAZIRLANIŞI

Bu oldukça lezzetli ve basit bir kek



Her zaman kek için derin bir karıştırma kabını hazır edelim Bir de malzameleri daima belli bir sırayla ilave edip, iyice çırpmamız gerekiyor Her çeşit kekin yapılışında uyguladığımız gibi öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp, şekeri ekleyelim ve hemen mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayalım Yaklaşık 2 dakika yumurtalar köpük köpük olana dek çırpalım Sıra geldi sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini katmaya Yine mikserle şöyle 1 dakika kadar çırpalım ve artık toz şeklindeki malzemelerimiz olan unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim Ancak bu aşamada mikseri ya da tel çırpacağınızı daha yavaş kullanıp, yine 1 dakika kadar karıştırıp, pürüzsüz ve boza, muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edelim Artık son aşamada fındık ve haşhaş tohumunu da ekleyip, bu sefer çatalla hafif ve yavaş karıştıralım


Ama keki hiç bekletmeden, oda sıcaklığında yumuşamış margarinle her tarafını iyice yağladığımız kek kalıbına hemen dökmemiz çok önemli bir diğer püf noktasıdır


Bu arada da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp en az 5 dakika önceden de ısıtmamız gerekiyor Sonra kekimizi fırının orta rafına yerleştirip, yaklaşık 40 dakika pişirelim Kontrol etmek içinse, fırının kapağını açıp, kekin içine bir kürdan sokup çıkaralım


Eğer kürdan temiz çıkarsa yani etrafına hiç hamur bulaşmamışsa kek pişmiş demektir Fırını kapatıp, keki hemen içinden çıkaralım Ama iyice soğuyuncaya kadar kalıbından çıkarmayalım Bir servis tabağına alıp, dilimleyip ikram edelim İsterseniz bir paket çikolatayı ufak ufak kırıp, bir çelik cezveye koyun İçine yarım çay bardağı su ekleyin ve çok kısık ateşte çikolatayı eritin Sonra da sıcakken kekin üzerine gezdirin nefis olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.