![]() |
Milföy Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Pastamilföylü tatlı tarifleri - milföylü pasta nasıl yapılır - milföy pastası tarifi - milföylü tatlı tarifleri ![]() Milföy pasta malzemeleri 9 milföy hamuru 250 ml süt 1 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı un 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 3 yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 muz Pudra şeker Milföy pasta hazırlanışı Kolayca uygulanabilen pasta tarifleri arasında üst sıralarda ![]() Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin ![]() Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin ![]() Fırından çıkartıp soğumaya bırakın ![]() Üzerlerine bastırarak inceltin ![]() Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin ![]() Tereyağı ekleyip karıştırın ![]() Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3’erli olarak üst üste dizin ![]() Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın ![]() Milföy pasta artık hazır, afiyet olsun ![]() Milföylü Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
|