Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
avantgarde, pasta

Pasta Avantgarde

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Avantgarde



MALZEMELER


Kek için;

3 adet yumurta

2 çay fincanı toz şeker

3 çay fincanı un

1 çay kaşığı vanilya


İç kreması İçin;

1 paket toz krem şanti

1 su bardağı süt

1 çay bardağı fındık (kavrulmuş)

1 çay bardağı Antep fıstığı

1 çay bardağı damla çikolata

1 çay bardağı meyve şekerlemesi



HAZIRLANIŞI


İyice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın


Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin Krem şantiyi ve sütü çırpın Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolata ve meyve şekerini karıştırıp, kekin üstüne doldurun Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin


Toz şeker, nişasta, kakao, neskafe ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin Ilınıncaya dek mikserle çırpın Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin Üzerine bu sosu dökerek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.