Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, papyon, tuzlu

Tuzlu Papyon Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Papyon Bisküvi





Malzeme:


500 gr un

250 gr yağ

3 adet yumurta sarısı

11/2 kahve fincanı krema yoksa 100 gr süt

1 çorba kısığı tuz



Hazırlanışı:


Bir mermerin veya hamur tahtasının veya düz bir yere unu eleyip ortasını havuz gibi açınız Ortasına bütün malzemeyi ilâve edip elinizle karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız Serin bir yerde veya bulunduğu yerde üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 1 saat dinlendiriniz ve bir merdane ile düz bir yerde 4 milim kalınlığında açınız 10 cm eninde boyuna dilimleyiniz


Sonra dilimlediğiniz hamurları tekrar enine ikişer santim eninde dilimleyip iki başından tutarak bir ucunu sağa bir ucunu sola büküp papyon yaparak tepsiye diziniz Çırpılmış yumurta ile üzerlerini hafif yumurtalayıp üzerlerine tuz ve anason serperek 200 derece ortadan hızlı fırında 4-5 dakika pişiriniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.