![]() |
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKmalzemeler: kek malzemeleri: 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda) 4 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu krema malzemeleri: 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 4,5 yemek kaşığı toz şeker 2 yumurta kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao 1,5-2 muz hindistan cevizi isterseniz dövülmüş ceviz kekin hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kremanın hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKMalzemeler: 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm 1 su bardağı ceviz 8 yemek kaşığı şekeri 1 su bardağı süt 3 adet yumurta ¾ su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yapılışı : Kalıp yağlanıp unlanır ![]() ![]() Şeker ve yumurta yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır ![]() Süt,yağ ve vanilya ilave edilip karıştırılır ![]() Un, kabartmatozu ilave edip iyice karıştırın ![]() En son olarak iri dövülmüş ceviz ve sapları ayıklanmış üzümler ilave edilir ![]() ![]() Karışımı kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ![]() ***Bu pişme süresi kek kalıbınıza göre değişebilir ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Muzlu rulo pasta sunuldu PORTAKALLI TOP KEK sunuldu NESKAFELİ- DAMLA ÇİKOLATALI KEK sunuldu VİŞNELİ-DAMLA ÇİKOLATALI YAŞ PASTA sunuldu Ağlayan Pasta sunuldu Beyaz çikolatalı rulo sunuldu |
![]() |
![]() |
![]() |
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKMalzemeler: 2 adet armut ( mümkünse sert olanlarından) 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker yarım su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı süt 2,5 su bardağı un yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzerine: 1 Çay kaşığı tarçın iri çekilmiş ceviz içi yada fındık Yapılışı: Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın ![]() Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım ![]() Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın ![]() Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim ![]() ![]() Armutlarıkabuklarını soyup, ikiye bölelim ![]() ![]() ![]() Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim ![]() ![]() Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim ![]() 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKMalzemeler 3 yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı limon suyu 1 limon kabuğu rendesi 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm 1 paket kabartmatozu 1 paket vanilya Yapılışı : Kalıp yağlanıp unlanır ![]() ![]() Şeker ve yumurta yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır ![]() Limon suyu,limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilip 1-2 defa karıştırılır ![]() Un, kabartmatozu ve üzümler sırasıyla ilave edip iyice karıştırın ![]() Karışımı kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKGerekli malzemeler; 60 gr bitter kuvertür çikolata 1,5 çay bardağı su (160 ml) 90 gr tereyağı veya margarin 1 su bardağı + 1 kahve fincanı esmer şeker (220 gr) 2 yumurta 5 çorba kaşığı un ( 100 gr) 2 çorba kaşığı kakao 40 gr - 1 kahve fincanı parça fındık veya badem Öncelikle fırınımzı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım ![]() Çikolata veya suyu orta boy bir cezvenin içerisinde eritelim ![]() Yağ, şeker ve yumurtaları mikser ile incelip rengi açılana kadar çırpalım ![]() ![]() Tam ağızlarına gelecek kadar kağıtlarımıza karışımımızı bölüştürelim ![]() Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika pişirelim ![]() Üzerine ganaş hazırlamak isterseniz, 100 gr sütlü kuverturu 60 ml sıvı krema ile birlikte eritip oda ısısında hafif sertleşinceye kadar bekletip soğumuş cupcake'lerin üzerilerine sürüp servis yapabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEKbezeli cilekli pasta malzemeler Beze malzemesi için: 6 adet yumurtanın akı 300 gr ![]() 30 gr ![]() 400 gr sütsüz çikolata İç ve üstünün malzemesi: 500 gr ![]() 4 su bardağı pudra şekeri 3 su bardağı soğuk süt 3 poşet toz krem şanti HAZIRLANIŞI Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp, buzdolabında bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beze karışımının 1/3?ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup, işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp, ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim ![]() ![]() ![]() ![]() 500 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapmadan önce, pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|