![]() |
Mürdüm Erikli Topkekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mürdüm Erikli TopkeklerMalzemeler 3 adet yumurta 8 yemek kaşığı şeker 1/2 paket margarin (oda sıcaklığında) 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1/2 limon suyu 1 limon kabuğu rendesi Üzeri için mürdüm eriği Yapılışı Önce bir kapta şekeri ve yumurtayı çırpın ![]() ![]() ![]() Küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp hamuru bölmelere paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurların üzerine 2'ye bölünmüş ve çekirdekleri alınmış mürdüm eriklerini koyun ![]() Önceden ısıtılmış fırında kekin kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin ![]() Topkekler pişerken, mutfağa normal kekle kıyaslanamayacak kadar nefis bir koku yayılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|