![]() |
Limonlu Haşhalı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Haşhalı KekLimonlu Haşhalı Kek Tarifi - Limonlu Haşhalı Kek Nasıl Yapılır - Limonlu Haşhalı Kek Malzemeleri LİMONLU VE HAŞHAŞLI KEK Malzemeler * 115 gram tereyağı * 65 gram badem, kabuksuz ve derisiz * 2/3 su bardağı (135 gram) şeker * 1 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş * 1/3 su bardağı (50 gram) un * 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu * 4 adet (135 gram) yumurta beyazı, oda sıcaklığında* * Yumurta beyazlarını oda sıcaklığına getirmek için bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kapatın ve 20 dakika oda sıcaklığında bekletin ![]() ![]() Yapılışı 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Not: Minik muffin kalıplarınız yoksa istediğiniz boyutta başka bir kalıp da kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|