Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhalı, kek, limonlu

Limonlu Haşhalı Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Haşhalı Kek



Limonlu Haşhalı Kek Tarifi - Limonlu Haşhalı Kek Nasıl Yapılır - Limonlu Haşhalı Kek Malzemeleri


LİMONLU VE HAŞHAŞLI KEK


Malzemeler


* 115 gram tereyağı

* 65 gram badem, kabuksuz ve derisiz

* 2/3 su bardağı (135 gram) şeker

* 1 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş

* 1/3 su bardağı (50 gram) un

* 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu

* 4 adet (135 gram) yumurta beyazı, oda sıcaklığında*


* Yumurta beyazlarını oda sıcaklığına getirmek için bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kapatın ve 20 dakika oda sıcaklığında bekletin Ya da tarife başlamadan 1 saat önce yumurtaları buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına geldikten sonra kırıp beyazlarını ayırın


Yapılışı


1 Tereyağını yüksek ateşte erittikten sonra ocağın altını kısıp orta ateşte katı süt parçaları kahverengileşene kadar (fotoğraf), yaklaşık 10 dakika, pişirin Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesi için 20 dakika bir kenarda bekletin

2 Bademleri şekerle birlikte metal bıçak takılı bir mutfak robotunda (ya da rondoda) un haline gelene kadar çekin (eğer bulabiliyorsanız badem tozu alın; o zaman bu adımı atlayabilirsiniz) Limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar 1 dakika kadar daha çekin Karışımı mikser kabına aktarın

3 Karışıma unu ve haşhaş tohumunu ekleyip karıştırın

4 Yumurta beyazlarını bir kerede ekleyip yüksek hızda 3 dakika çırpın

5 Ardından eritilmiş, yakılmış oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip 3 dakika daha yüksek hızda çırpın Financier hamuru hazır Hamuru hava geçirmeyecek şekilde kapatıp buzdolabında 3 gün boyunca saklayabilirsiniz Pişireceğiniz zaman oda sıcaklığına gelmesini bekleyin (30 dakika kadar bekletmek yeterli olacaktır)

6 Fırınınızı önceden 175 derecede ısıtmaya başlayın

7 Hamuru 20 adet 2 çorba kaşığı hacmindeki (30 ml) silikon minik muffin kaplarına bölüp fırına verin ve 25 dakika boyunca, tepeleri altın rengi olup kenarları kahverengileşene kadar pişirin


Not: Minik muffin kalıplarınız yoksa istediğiniz boyutta başka bir kalıp da kullanabilirsiniz Eğer kalıbınız silikon değilse keklerin yapışmaması için kalıpları tereyağıyla yağlayıp buzdolabında 10 dakika bekletin, ardından hafifçe unlayın Pişirme süresini kalıbınızın büyüklüğüne göre artırmanız gerekecektir Büyük boy bir kek için 30-35 dakika uygun olacaktır Farklı bir boyutta pişirecekseniz fırındayken kenarlarının kahverengileşip tepesinin altın sarısı olmasını bekleyin ve zamanı buna göre belirleyin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.