Tuzlu Kaval Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Kaval BisküviTuzlu Kaval Bisküvi Tarifi - Tuzlu Kaval Bisküvi Yapılışı - Tuzlu Kaval Bisküvi Nasıl Yapılır - Tuzlu Kaval Bisküvi Malzemeleri 300 gr elenmiş un20 gr maya2 1/2 kahve fincanı süt125 gr yağ1/2 çorba kaşığı tuz Sütü hafif ılıtarak küçük bir kabın içine koyunuz Mayayı ilâve edip eziniz, unun yarısını ilâve edip yumuşak bir hamur yapınız Kapağını kapatarak 10 dakika mayalandırıp yağı, kalan unu ve tuzu ilâve ederek elinizle 3-4 dakika çırparak yoğurup yumurta büyüklüğünde parçalara kesiniz Elâstikiyetini kaybetmesi için 15 dakika bekletiniz Sonra düz bir yerde hafif un serperek kalem kalınlığında 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp ikişer santim ara ile tepsiye diziniz Üzerine bir fırça ile çırpılmış yumurta sürüp buzdolabında yarım saat - kırk beş dakika mayalandırınız ve 250 derece kızgın fırında 10 dakika pişiriniz![]() Necip Usta |
|
|
|