VİŞNELİ BADEMLİ TART |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
VİŞNELİ BADEMLİ TARTMalzemeler Hamuru için; 250 gr un 100 gr pudra şekeri1 paket vanilya 125 gr sana yağı1 yumurta beyazı 250 gr komposto vişneKrema için; 50 gr krem şanti50 gr yaprak badem1 yemek kaşığı nişasta 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Unu, yumurta beyazını, yağı, şekeri ve vanilyayı birlikte yoğurun Elde edilen hamuru, 26 cm'lik yağlanmış kalıba yerleştirin 160 derecelik fırında 25 dakika pişirin Tart piştikten sonra içine 250 gr vişneyi yerleştirin Daha sonra ayrı bir kapta krem şantiyi, yaprak bademi, nişastayı ve yumurta sarısını karıştırın Karışımı vişnelerin üzerine dökün ve 160 derece fırında 20 dakika daha pişirin
|
|
|
|