Tuzlu Kordela Bisküvi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Kordela BisküviTuzlu Kordela Bisküvi Tarifi - Tuzlu Kordela Bisküvi Yapılışı - Tuzlu Kordela Bisküvi Nasıl Yapılır - Tuzlu Kordela Bisküvi Malzemeleri 500 gr un 250 gr margarin 1 bütün yumurta 1 çorba kaşığı tuz 1 kahve fincanı su Bir mermere veya hamur tahtasına veya düz bir yere unu eleyip ortasını hamur gibi açınız ve bütün malzemeyi açtığınız boşluğa koyup elinizle yağ, yumurta, tuz ve suyu hafifçe ezerek karıştırıp sonra unla beraber karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirip bir merdane ile 3 milim kalınlığında açınız Keskin bir bıçakla 3 santim boyuna kurdela gibi dilimleyip tekrar enine aynı büyüklükte dilimleyiniz Fırın tepsisine yarımşar santim ara ile dizip üzerlerini yumurtalayarak tuz veya anason veya çörekotu serperek kurutmadan 4-5 dakika pişiriniz |
|