![]() |
Bademli Petit Four |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Petit FourMalzemeler: 75 gr ![]() 100 gr ![]() 200 gr ![]() Az miktar meyve şekerlemesi, fındık, yeşil fıstık ve renkli fondan 250 gr ![]() 5 yumurta Tarifi: Porselen bir kap içinde yağı yumuşatınız, şeker ilâve ediniz, tahta kaşıkla karıştırınız ![]() ![]() Yumurtaları birer birer karıştırarak ilâve ediniz ![]() Unu ve bademi ilâve ediniz ![]() Tepsinin içine yağ kâğıdı yayınız, kâğıdın üstüne hazılanan hamuru yarım santim kalınlığında dökünüz ![]() Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz ![]() Serin bir yerde 1 -2 saat bekletiniz ![]() Arzu ettiğiniz biçimde küçük parçalara kesiniz, aralarına krem veya marmelât sürünüz ![]() Hamurları iki ve ya dört kat olarak üst üste kapayınız, üstüne marmilât sürünüz ![]() Fıstıkla süsleyiniz ![]() Arzu ederseniz renkli fondana batırınız, üzerine çikolata sos dökünüz ![]() Not: Beyaz sos döküp krem şantiyle süsleyebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|