![]() |
Bademli Vişneli Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Vişneli PastaMALZEMELER 800 gr visne 100 gr acibadem kurabiyesi 150 gr un 2 Tatli kasigi kakao 100 gr pudra sekeri 1 Adet yumurta 500 gr taze kutu peynir 6 Yaprak jelatin 100 gr mararin 2 Yemek kasigi visne suyu 250 ml ![]() YAPILIŞ TARİFİ 75 gr acibadem kurabiyesini ufalayin ![]() Un, 1 ![]() tutam tuz ile yogurup, düzgün bir hamur elde edin ![]() Folyoya sarip, 1 saat buzdolabina bekletin ![]() Hamuru unlanmis tezgahta 26 santim çapinda açin ![]() Yagladiginiz 26 santin çapinda kelepçeli kaliba döseyin ![]() Üzerine çatalla delin ![]() 200 Dereceye ayarlanmis firinin alttan ikinci rafinda 12-15 dakika pisirin ![]() Visnelerin saplarini ve çekirdeklerini ayiklayin ![]() Jelatini soguk suda islatin ![]() 400 gr visneyi püre haline getirin ![]() Kalan pudra sekeri, taze kutu peynir ve visne suyu ile karistirin ![]() Jelatini sikin, eritin ve visneli karisima ekleyin ![]() Buzdolabina koyun ![]() Krema jölelenmeye baslayinca 125 ml kremsantiyi kati çirpin ve 150 gr visneyle birlikte kremaya katin ![]() Hazirladiginiz karisimi tartin üzerine döseyip, 3 saat buzdolabinda bekletin ![]() Kalan kremsantiyi kati çirpin, kafes seklinde pastanin üzerine sikin ![]() 250 gr visne ve 25 gr acibadem kurabiyesi ile süsleyin ![]() Üstüne kalan kakaoyu serpin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|