![]() |
Baharatlı Armutlu Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Armutlu Tart12 dilim Hamur: 150 g un, 30 g seker, 100 g tereyağı, 1 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı sirke, kalıp için yağ ![]() Üst: 820 g armut kompostosu (armutlar ikiye bölünmüş olmalı), 1 bardak üzüm suyu, 3 kutu kokulu otlar katılmış taze peynir, 1 kutu eksi krema (az yağlı), 3 yumurta, 3 çorba kasığı kırmızı yaban mersin kompostosu ![]() Hamur: Malzemelerden hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 170 derecede ısıtın ve tartı yaklaşık 15 dakika pişirin ![]() Üst: Armutları süzülmeye bırakın, suyunu bir kapta toplayın ![]() ![]() ![]() Peyniri, krema, yumurta ve 5 çorba kaşığı armut suyu ile karıştırın, armutların üstüne dökün ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|