Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, ballı, kalp, kurabiye

Baharatlı Ballı Kalp Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Ballı Kalp Kurabiye



Baharatlı Ballı Kalp Kurabiye Yapılışı


Malzemeler:


2 adet yumurta

1,5 çay bardağı pudra şekeri

125 gram margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tarçın

3 adet karanfil

1 adet portakal kabuğu rendesi

4 yemek kaşığı mısır nişastası

Aldığı kadar un

4 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı renkli şekerleme


Hazırlanışı:


Yumurtaların sarısının birini kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırın Karanfili havanda dövün Portakalın kabuğunu rendeleyin Yoğurma kabına, oda ısısında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurtaları, tarçın, karanfil ve portakal kabuğu rendesini katıp, elinizle iyice karıştırın Mısır nişastası ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Merdane ile yarım santim kalınlığında açıp, kalp şeklinde kalıpla kesip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın Fırından çıkarıp, soğuyunca üzerine bal sürüp şekerleme serpin


Not: Bu hamurda kabartma tozu kullanılmaz!




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.