![]() |
Sacher Kareleri (Sacher Squares) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sacher Kareleri (Sacher Squares)zemini icin: 125 gr un 60 gr tereyag, kup kup kesilmis 60 gr toz seker Hafif cirpilmis iki yumurta sarisi 2 cay kasigi buzlu su Hazırlanması: firini 180 dereceye ayarlayin yogurma kabiniza unu eleyin, ardindan tereyagini ekleyip parmak uclarinizla yogurun, sekeri ekleyip tahta kasikla karistirin ve yumurta sarilarini ekleyin ![]() ![]() Tepsinize sereceginiz yagli kagida 18 cm ye 27 cmlik bir dikdorten cizin, ve ters cevirip tepsiye koyun ![]() ![]() ![]() Kek icin: Malzemeler: 125 gr un 40- 50 gr kakao 250 gr pudra sekeri 100 gr tuzsuz tereyag 2 yemek kasigi kayisi marmeladi ( ben Coccolat'dan pastacilarin kullandigindan aldim) Sarisi beyazi ayrilmis 4 yumurta yumurta aklarini cirparken kullanmak icin bir fiske tuz ekstradan uzeri icin 1 su bardagi kayisi marmeladi Hazırlanması: firini 180 dereceye ayarlayin 18 cmye 28 cm dikdortgen kalibinizi yaglayin, benim kalibim buyuyen kaliplardan oldugu icin altina serdigim yagli kagidi ice dogru kivirdim sizma olmasin diye ![]() kakao ve unu genis bir karistirma kabina eleyin, ortasini havuz gib acin ![]() ![]() ![]() temiz ve kuru bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini koyun ve bir fiske tuz esliginde kar gibi olana dek hic durmadan mikserle cirpin, kabi ters cevirdiginizde dusmeyecek kivama geldiginde cirpmayi birakin ve metal bir kasik yardimiyla kakaolu karisimin icine yedirin ![]() kalibiniza bu karisimi dokun ve yaklasik 30 dakika, keke batirdiginiz bicak veya kurdan temiz cikana dek pisirin ![]() ![]() kaplama malzemesi: malzemeler: 250 gr bitter cikolata 250 ml cig krema Hazırlanması: teflon sutlugunuzun icine cikolata ve kremayi koyun ![]() ![]() ![]() marmeladi mikrodalgada veya benmari usulu, hatta daha kolayi teflon sutlukte ocakta isitin ![]() ![]() ilk pisirdiginiz zeminin uzerini fircayla marmelada bulayin ve dikkatli bir sekilde ustune kakaolu kek kismini yerlestirin, yapismasi icin hafifce ama cok hafifce ustune pat pat vurun ![]() Keskin bir bicakla 24 kareye ayirin ![]() her karenin yan yuzeylerine fircayla marmeladi surun, bu parcalari izgaranin ustune alin, aralarinda en az 4 cm bosluk kalsin ![]() Spatulayla cikolatali kaplama sosumuzu, altina yagli kagit serilmis tepsi olan izgaranin ustundeki sacher squarelerimizin tabani haric her yerine surelim ![]() ![]() ![]() Hava almayan bir kapta saklanirsa 5 gun dayanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|