![]() |
Cam Şekerli Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cam Şekerli KurabiyeMalzemeler 150 gr tereyağ 1 yumurta 1 çay bardağı nişasta 1 limon kabuğu veya 1 portakal kabuğu rendesi 1/2 çay bardağı ceviz unu 1 su bardağı pudra şekeri 1/2 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 veya 1,5 su bardağı un (1 su bardağı unu ekleyin az gelirse yarım bardak unu eklersiniz) Ortası için 10-15 adet miss renkli bonbon ![]() Yapılışı Önce pudra şeker ve yağ mikserle iyice çırpılır ![]() Limon veya portakal kabukları eklenir ![]() Yumurta eklenir çırpılır ve mikser kaldırılır ![]() Zencefil,tarçın ve nişasta eklenir ![]() Un ve kabartma tozu eklenip elle yoğrulur ![]() Hamur yumuşak kalmışsa tekrar un ilavesi yapılır ![]() Masanın üzeri hafifçe unlanıp hamurun 1/4'ü alınıp merdane ile açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekillerin ortaları, yuvarlak kalıp setiniz varsa onun en küçüğü ile kesilip orataları alınır ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerleri, ister bütün bütün isterseniz benim gibi havanda dövüp, ortalarına kaşık yardımı ile koyun ![]() ![]() ![]() Son olarakda servis tabağına dizip misafirlerinize ve çocuklarınıza ikram ediniz ![]() damak tadı'ndan alıntı |
![]() |
![]() |
|