Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezeli, çilekli, pasta

Bezeli Çilekli Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezeli Çilekli Pasta



Bezeli Çilekli Pasta

MALZEMELER

Beze malzemesi için:

6 adet yumurtanın akı

300 gr toz şeker

30 gr nişasta (4 silme yemek kaşığı)

400 gr sütsüz çikolata


İç ve üstünün malzemesi:

500 gr taze çilek

4 su bardağı pudra şekeri

3 su bardağı soğuk süt

3 poşet toz krem şanti


HAZIRLANIŞI

Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp buzdolabında bekletelim Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm çapında) çizelim Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup iyice katılaşıp bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım Sonra nişastayı üzerine serpip bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım

Beze karışımının 1/3?ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 15-2 saat pişirelim 1 saat geçince alttaki tepsiyi üste üsteki tepsiyi alta geçirelim Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp soğumaya bırakalım

Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim Bir bezeyi pasta tabağına alıp daire çizmek için kullandığımız 26 cm çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim

500 gr çileği pudra şekeriyle karıştırıp çatalla iyice ezelim Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip karıştıralım Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim 2 bezeyi üstüne koyup hafifçe bastıralım Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim

Servis yapmadan önce pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın Yoksa beze kolayca dağılır Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.