Tahinli ve Pekmezli Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli ve Pekmezli KekTahinli ve Pekmezli Kek Tarifi - Tahinli ve Pekmezli Kek Nasıl Yapılır - Tahinli ve Pekmezli Kek Malzemeleri Malzeme Listesi * 3 Su Bardağı Un * 2 Adet Yumurta * 1 Su Bardağı Tahin * 1 Su Bardağı Pekmez * Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ * 1 Su Bardağı Yoğurt * 1 Paket Kabartma Tozu * Yarım Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş) Tahinli ve Pekmezli Kek Nasıl Yapılır? 1 Çıpma kabına 2 adet yumurta, 1 su bardağı pekmez ve tahin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurdu koyup iyice karıştırın 2 Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve dövülmüş cevizi harmanlayın 3 Harmanladığınız unu, çırpma kabındaki karışıma ilave edip, tahta kaşık yardımı ile yavaşça karıştırarak kek hamurunu hazırlayın 4 Kullanacağınız kek kalıbının her tarafını iyice yağladıktan sonra bir miktar un serpiştirin Un, kekin kalıptan kolayca çıkmasını sağlayacaktır 5 Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin Kekin sönmemesi için, ilk 15 dakika fırının kapağını açmayın Soğuduktan sonra keki kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın Afiyet Olsun |
|