![]() |
Kerebiç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KerebiçKerebiç tarifi - Kerebiç malzemeleri ![]() Malzeme: 2 yumurta 125 gr ![]() 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı irmik 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep aldığı kadar un İçi İçin: 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı zencefil Yapılışı: Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır ve un azar azar eklenerek, yumuşak bir hamur yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() 170 derece önceden ısıtılmış fırında rengi hafif pemleşinceye kadar pişirilir ![]() Çıkınca üzerine pudra şekeri elenir ve servis tabağına alınır ![]() Kerebiç Aleti ![]() |
![]() |
![]() |
|