![]() |
Haşhaşlı Limonlu Yaşpasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Limonlu Yaşpastayaşpasta tarifleri - haşhaşlı pasta tarifi - yaşpasta nasıl yapılır - pasta krema tarifleri ![]() Pandispanya: 4 Yumurta 1 Su bardağı Toz Şeker 1 Su bardağı Un 1/2 Su bardağı Nişasta 1 Paket vanilya 1/2 çay kaşığı Limon suyu 1 İri limonun kabuğunun rendesi 1,5 Yemek kaşığı haşhaş tohumu 1/2 Çay bardağı Sıcak Su Hazırlanışı: Yumurta ak ve sarıları ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ara kat Krema : 3 Su bardağı süt 1/4 Su bardağı Un 1/2 Su bardağı nişasta 1/2 Su bardağı Toz şeker 1 Yumurta sarısı 1Paket vanilya Hazırlanışı: Tüm malzeme yumurta çırpma teli ile karıştırıldıktan sonra ocakta kaynayana dek pişirilir ![]() ![]() Pandispanya katlarını ıslatmak için 1 büyük limonun suyu 3 tatlı kaşığı şeker ve üzerini tamamlayacak kadar su ilave ederek hazırladığım 1 su bardağı limonata kullandım ![]() ![]() ![]() Üst ve yanların kaplaması için 1 Paket çiğ krema ve mikser uçlarını 10 dakika kadar buzlukta beklettikten sonra 1/2 su bardağı pudra şekeri ile sertleşene kadar çırptım ![]() Kaplamanın ardından yanlara hindistan cevizi serpiştirdim ![]() ![]() ![]() Çok dost yüzlerle hoşsohbet bir masada dilim dilim servis ettim ![]() alıntıdır - evcilik burcu |
![]() |
![]() |
|