Kolay ve Çabuk Pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay ve Çabuk Pastapasta tarifleri - pasta nasıl yapılır - çilekli kolay pasta Malzemeler: * 22 cm kelepceli kek kalibi * 1 adet hazir pasta tabani * 2 yk krem peynir * 4 yk sut * 7 yk portakal suyu * 1 yk dolusu pudra sekeri * 248 ml sivi krema * 15 adet cilek * 1 kase ahududu * 1/2 kase cekilmis antep fistigi (veya findik) Yapilisi: 1 Pasta tabanini kalibiniza gore kesip icine yerlestirin ve kekin her yerini sutle islatin 2 Cilekleri yikayip saplarini temizleyin Bir kismini (kalibin cevresini saracak kadarini, ~ 7 - 8 tanesini) boyuna ikiye bolun, geri kalanini ise boyuna dorde bolun Suslemek icin bir tanesini ayirmayi unutmayin 3 Sivi kremayi, krem peyniri, pudra sekerini ve portakal suyunu bir kaseye alip krema iyice katilasincaya kadar cirpin 4 Kremadan bir yk kadarini kekin uzerine yayin ve ikiye boldugunuz cilekleri, ic kisimlari kalibin kenarlarina yapisacak sekilde, kremaya hafifce gomerek yerlestirin Kremadan bir kasik daha alip cilekleri sabitleyecek sekilde kekin uzerine yayin 5 Cilek ceyreklerini, fotograftaki gibi yerlestirerek, dik duran cileklere destek yapin 6 Tum cilekleri yerlestirdikten sonra ahududunu ortaya koyun ve kalan krema ile meyvalarin uzerini kapatin Kremayi kaliba, kenardaki cileklere dogru kasikla bastirarak doldurursaniz cilekler yerlerine daha saglam oturacaklardir 7 Pastayi tamamladiktan sonra buzdolabina kaldirip bir gun bekletin Kaliptan cikarmadan once bir bicak ile pastanin kenarlarini kaliptan ayirin Antep fistigi ve cilek ile susleyip servis yapin 4 kisilik |
|