![]() |
Sakız Muhallebili Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakız Muhallebili KurabiyeMalzemeler 1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında) 3 su bardağı un (345 gr) 3 yemek kaşığı yoğurt (100 gr) 1/2 çay kaşığı tuz Muhallebisi İçin, 1/2 su bardağı süt (100 ml), 1 tepeleme yemek kaşığı un (12 gr), 1 su bardağı toz şeker (175 gr), 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 1/2 çay kaşığı damla sakızı Üstü İçin, Pudra şekeri Yapılışı Fırınınızı 170°C’ ye ısıtın ![]() ![]() Damla sakınızı havanda döverek toz haline getirin ![]() ![]() Hamurun üstüne nemli bir bez örterek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin ![]() Muhallebisi için, bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun, orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ![]() ![]() Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizerek önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapın ![]() Not: Bu kurabiyede yoğurt ve muhallebi kullanıldığı için 1-2 gün içinde bayatlamadan tüketilmesi gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|