![]() |
Gofret Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gofret PastasıMalzemeler 1,5 kg süt 13 yemek kaşığı şeker 13 yemek kaşığı irmik 1 Paket vanilya 3 Yemek kaşığı hindistan cevizi 2 Yemek kaşığı margarin 1 Paket çikolata sosu 50-60 adet rulo gofret(içi vanilya dolgulu) Yapılışı Süt şeker ve irmiği bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin ,kaynamaya başlayınca margarini hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip altını kapatarak karıştırın ![]() kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yaptığınız irmikli karışımla çok ince sıvayın ve gofretleri paralel aralık kalmayacak şekilde dizin ![]() Bir tencerede çikolata sosunuzu hazırlamaya başlayın İrmikli karışım biraz ılıyınca kalıbınıza dökün hazırlamış olduğunuz çikolata sosunuda ılıklaşınca üstüne dökün kabuk tutmaması için arada bir tahta kaşıkla üstünü düzeltin ![]() Üzeri için isteseniz beyaz çikolata rendeleyebilirsiniz yasa benmari usülü erittiğiniz beyaz çikolatayı yağlı kağıda döküp yuvarlıyarak gül şekli verebilirsiniz (benim çok vaktim olmadığı için üzerine sadece hindistan cevizi dökebildim) Pastanızı 1 gece buzdolabında bekletin Gayet basit ve görsellik açısından güzel bir pastadır ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|