![]() |
Esentepe Turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esentepe TurtasıTurta Tarifi - Turta Yapılışı - Esentepe Turtası Nasıl Yapılır Kullanılacak malzeme: 100 gram sütlü çikolata, 250 gram toz şekeri, 8 yumurta, 750 gram krem şantiy, yeteri kadar biskuvi veya yarım santim kalınlığında kesilmiş pandispanya, 5 tabaka jelatin ![]() Yapımı: Jelatin yapraklarını soğuk suya koyup yumuşatmalı ![]() ![]() Büyük ve yassı bir kâseye yumurtaların sarılarını koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra içinde bulunduğu kaynar su kabından almalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatalı ve çikolatasız kremalar soğurken 750 gram krem şantiy hazırlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bisküvit veya pandispanya dilimlerini (pandispanya olursa daha hoş olur) ıslatıp kalıbın sivrice olan alt tarafına dizmeli ![]() ![]() Kremanın yüzeyini bir spatulayla düzlemeli ![]() ![]() ![]() En üste kalıba göre kesilmiş bir yağ kâğıdı da yerleştirdikten sonra kalıbı buzdolabının en soğuk yerine yerleştirmeli ![]() Buzdolabında en azından bir gün kaldıktan sonra kalıbı dolaptan çıkarmalı ve içinde kaynar su bulunan bir kaba, içine su girmeyecek bir bir biçimde daldırıp bir dakika kadar böyle tutmalı ve sonra kalıbı servis tabağına başaşağı ederek turtayı yerleştirmeli ![]() Bir kenara bırakılmış olan krem şantiyi sıkma şırıngasına koymalı ve bununla türlü süsler yaptıktan sonra turtayı servis vaktine kadar kalması için tekrar buzdolabına kaldırmalı ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|