Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meyveli, pastası, yıldönümü

Meyveli Yıldönümü Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Yıldönümü Pastası



yıldönümü yaş pasta - yaş pasta nasıl yapılır - yaşpasta tarifleri - doğum günü pastası nasıl yapılır - pasta yapılışı

Malzemeler;

*4 adet yumurta

*4 Türk kahvesi fincanı toz şeker

*4 Türk kahvesi fincanı Badem Aromalı Kek unu

*1 Türk kahvesi fincanı yoğurt

*2 yemek kaşığı sıvı yağ

*3 yemek kaşığı kaynar su
Krema için;

*1 lt süt,

*4 adet orta boy yumurta sarısı,

*1 su bardağı toz şeker,

*2 çorba kaşığı un ( yaklaşık 40 gr)

*2 çorba kaşığı mısır nişastası ( yaklaşık 40 gr )

*1 paket vanilya,

*50 gr tereyağı
Pasta katı arası için ve süslemeler için;

*1 paket sade krem şanti,

*1 su bardağı süt ( krem şanti için )

*2 adet muz ve 1 adet kivi

*pastanın üstünü süslemek için hindistan cevizi ve kalpli şekerler

*Pandispanyaları ıslatmak için 1 su bardağı kadar gazoz veya portakallı fanta

Pandispanyanın hazırlanışı;
1Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını ve sarılarını ayırın Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin Şekerin yarısını ekleyin, şeker eriyinceye ve kar haline gelinceye kadar çırpın
2Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın
3Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip az daha çırpın
4Badem aromalı kek ununu eleyin ve sıvı karışıma ekleyin Çırpın ve yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın
524 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin Pişen pandispanyayı iyice soğuduktan sonra enine üçe bölün
6Kremayı hazırlamak için önce yumurta sarıları ile şekeri güzelce çırpın Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütüde karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinMuhallebi piştikten sonra içine tereyağını katın ve mikserle iyice çırpın Krem şantiyi de bir su bardağı süt ile çırpıp kullanıncaya kadar buzdolabına kaldıralım
7Pandispanyanın her bir katını gazoz ile nemlendirdikten sonra her bir kata muhallebi sürelim ve üstlerine karışık şekilde dilimlediğimiz meyveleri yerleştirelim ve meyvelerin üstünü ince bir kat krem şanti ile kapattıktan sonra, diğer pandispanya malzemelerini de aynı şekilde üst üste koyalım ve artan muhallebi ile pastanın üst kısmını kaplayalım Bu hali ile pastayı buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim Buzdolabından çıkardıktan sonra artan krem şanti ile pastayı kaplayalım kenarlarını hindistan cevizi ile kaplayıp, krem şanti ve kalpli şekerlemelerle süsleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.