Meyveli Yıldönümü Pastası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Yıldönümü Pastasıyıldönümü yaş pasta - yaş pasta nasıl yapılır - yaşpasta tarifleri - doğum günü pastası nasıl yapılır - pasta yapılışı Malzemeler; *4 adet yumurta *4 Türk kahvesi fincanı toz şeker *4 Türk kahvesi fincanı Badem Aromalı Kek unu *1 Türk kahvesi fincanı yoğurt *2 yemek kaşığı sıvı yağ *3 yemek kaşığı kaynar su Krema için; *1 lt süt, *4 adet orta boy yumurta sarısı, *1 su bardağı toz şeker, *2 çorba kaşığı un ( yaklaşık 40 gr) *2 çorba kaşığı mısır nişastası ( yaklaşık 40 gr ) *1 paket vanilya, *50 gr tereyağı Pasta katı arası için ve süslemeler için; *1 paket sade krem şanti, *1 su bardağı süt ( krem şanti için ) *2 adet muz ve 1 adet kivi *pastanın üstünü süslemek için hindistan cevizi ve kalpli şekerler *Pandispanyaları ıslatmak için 1 su bardağı kadar gazoz veya portakallı fanta Pandispanyanın hazırlanışı; 1Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını ve sarılarını ayırın Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin Şekerin yarısını ekleyin, şeker eriyinceye ve kar haline gelinceye kadar çırpın 2Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın 3Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip az daha çırpın 4Badem aromalı kek ununu eleyin ve sıvı karışıma ekleyin Çırpın ve yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın 524 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin Pişen pandispanyayı iyice soğuduktan sonra enine üçe bölün 6Kremayı hazırlamak için önce yumurta sarıları ile şekeri güzelce çırpın Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütüde karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinMuhallebi piştikten sonra içine tereyağını katın ve mikserle iyice çırpın Krem şantiyi de bir su bardağı süt ile çırpıp kullanıncaya kadar buzdolabına kaldıralım 7Pandispanyanın her bir katını gazoz ile nemlendirdikten sonra her bir kata muhallebi sürelim ve üstlerine karışık şekilde dilimlediğimiz meyveleri yerleştirelim ve meyvelerin üstünü ince bir kat krem şanti ile kapattıktan sonra, diğer pandispanya malzemelerini de aynı şekilde üst üste koyalım ve artan muhallebi ile pastanın üst kısmını kaplayalım Bu hali ile pastayı buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletelim Buzdolabından çıkardıktan sonra artan krem şanti ile pastayı kaplayalım kenarlarını hindistan cevizi ile kaplayıp, krem şanti ve kalpli şekerlemelerle süsleyelim |
|