Frambuazlı Muzlu Pasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Muzlu PastaMalzeme: 1 paket kedidili bisküvi 1 su b krema 2 çorba ktozşeker 1 p vanilya Islatmak için: 1 çay b su 2 çorba k tozşeker Arası için: Frambuaz muz Kreması için: 3 su b süt 1 su b tozşeker 2 çorba k nişasta 1 çorba k un 1 p vanilya 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: 1 paket kedi dili bisküviyi yuvarlak pasta çemberine dizinZemine de bisküvileri yerleştirinBisküvileri 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı toz şeker ile bisküvileri ıslatın1 kase frambuazı kaşık ile ezinZemimdeki bisküvilerin üzerine dökün Kreması için tencereye 3 su bardağısüt,1 su bardağı toz şeker,nişasta,un,1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısını ilave edinKaynaya kadar pişirinBaşka bir kapta 1 su bardağı krema,2 çorba kaşığı toz şeker,1 paket vanilayayı sertleşene kadar çırpınBisküvilerin üzerine bu kremalı karışımın birazını dökün Üzerine muz dilimlerini alınPişen kremayı muz dilimlerin üzerine dökünBuzdolabında bir süre dinlendirinTekrar kremalı karışdan dökünÜzerine tane frambuazları yerleştirinTekrar pastayı buzdolabına alınPasta soğuduktan sonra çemberinden çıkartınRenkli kurdelalar ile süsleyin Frambuazlı muzlu pastayı soğuk olarak servis edinHafif serin bir pastaAfiyet olsun şimdiden |
|