İlkbahar Keki |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlkbahar Kekikek tarifleri - bahar keki tarifi ![]() Malzemeler * 250 gram margarin * 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri * 3 adet yumurta * 1 paket vanilya * 2 su bardağı un * 2 yemek kaşığı mısır nişastası * 180 ml süt * 2 yemek kaşığı kakao * 1 yemek kaşığı süt * sarı ve pembe gıda boyası Hazırlanışı 1 Şeker ve oda sıcaklığındaki margarini pürüzsüz hale gelip iyice kabarıncaya kadar çırpın![]() 2 Yumurtaları teker teker ilave edin![]() 3 Un, nişasta, vanilya ve sütü 2 seferde karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın![]() 4 Oluşan karışımı üç ayrı kaba bölün![]() 5 Birinci kaba pembe gıda boyasından azıcık ekleyip tahta kaşıkla karıştırın![]() 6 İkinci kaba sarı gıda boyası ekleyip tahta kaşıkla karıştırın![]() 7 Üçüncü kaba kakaoyu ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın![]() 8 Yağladığınız topkek kalıplarına istediğiniz sırayla birer kaşık renkli hamurlardan koyun![]() 9 Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin![]() Notlar * Renklendirmek için gıda boyası kullanmak istemiyorsanız pembeyi oluşturmak için kakaolu karışımdaki oranları kullanarak vişne suyu – un kullanabilirsiniz ![]() * Vişne suyu yerine çilek püresi gibi meyve püreleri ekleyebilirsiniz ![]() * Gıda boyası kullanmayacaksanız, tad karışımı olmaması için beyaz, kahverengi ve pembe hamur kullanın Pembeyi istediğiniz meyve ile elde edin![]() * Pembe yerine ıspanakla yeşil de yapabilirsiniz
|
|
|
|