Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, parfe

Armutlu Parfe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Parfe



Armutlu Parfe Tarifi - Armutlu Parfe Nasıl Yapılır - Armutlu Parfe Malzemeleri



Yarım litre süt,

3 çorba kaşığı tozşeker,

1 tutam tuz,

2 çorba kaşığı nişasta,

1 adet yumurta,

3 adet orta boy armut,

yarım limon kabuğu


Yarım litre sütten yarım su bardağını tencereye aktarın Şekeri ve bir tutam tuzu ekleyerek kaynatın 2 çorba kaşığı nişastayı ve 1 adet yumurtanın sarısını kalan sütle iyice çırpın Hazırladığınız karışımı ateşin üzerinde kaynayan sütün üzerine ekleyin Karıştırarak kaynatmaya devam edin

Yumurtanın akını kar gibi olana dek çırpın Sonra nişastalı karışımın üzerine ilave edin Sürekli karıştırarak topaklanmamasına dikkat edin 2-3 dakika sonra ateşin üzerinden indirip soğutun

Armutların kabuğunu soyun ve rendeleyin Soğutulmuş nişastalı karışımın üzerine ekleyin Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin

Küçük kalıplara doldurun Buzlukta yaklaşık 4 saat bekletin Daha sonra soğumuş halde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.