![]() |
Bademli Çilek Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Çilek PastasıBademli Çilek Pastası Tarifi - Bademli Çilek Pastası Nasıl Yapılır - Bademli Çilek Pastası Malzemeleri Bademli Çilek Pastası Pasta: 90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 60 gr (1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı kendi kendine kabaran cinsten böreklik un 90 gr toz şeker 3 yumurta 90 gr (1/2 su bardağı) badem (çekilmiş) Harcı: 350 gr çilek (yıkanmış, sapları ayıklanmış ve püre haline getirilmiş) 70 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı pudra şekeri 150 gr acı krema 8 gr (1+1/2 yaprak) jelatin (1 çorba kaşığı suda yumuşatılmış) 150 gr çilek (yıkanmış, sapları ayıklanmış ve ikiye bölünmüş) ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız ![]() 20 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını bir tatlı kaşığı tereyağı ile hafifçe yağlayınız ![]() ![]() ![]() Orta boy derince bir kapta, kalan tereyağı ve şekeri tahta bir kaşıkla ince ve köpüklü bir görünüm alıncaya kadar karıştırarak kremamsı kıvama getiriniz; sonra yumurtaları koyup çırpınız ![]() ![]() Karışımı, hazırladığınız kek kalıbına döküp fırına koyarak 30-40 dakika, bir şişi ortasına batırdığınızda temiz ve kuru çıkıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Harcı için, orta boy bir kaba çilek püresini ve 1/2 su bardağı pudra şekerini koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun, keskin bir bıçakla keki ortasından enlemesine iki kata ayırınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|