![]() |
Karamelli Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli Kekkaramelli kek nasıl yapılır - kek tarifleri - karamelli kek yapılışı - kek nasıl yapılır ![]() Karamelli kek malzemeleri 1 su bardağı toz şeker 2~3 damla limon suyu 1 su bardağı su Hamuru için 1 su bardağı pudra şeker 200 gr tereyağı 2 yumurta 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı süt 3/4 kutu krema Krokan için 1 su bardağı toz şeker 2~3 damla limon suyu 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi Karamelli kek hazırlanışı Karamel için çelik bir tavada toz şeker ve 2-3 damla limon suyunu pişirin ![]() Şeker eriyince suyu ekleyip kaynatın ![]() Hamur için pudra şeker ve tereyağını karıştırın ![]() Yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın ![]() Karamel sosun yarısını sütle karıştırın ![]() Kek kalıbına döküp üzerine hamuru ekleyin ve 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin ![]() Kalan karamel sosa kremayı ekleyip karıştırın ve fırından çıkınca kekin üzerine soğuk olarak dökün ![]() Servis tabağına ters çevirin ![]() Krokan için, toz şeker, limon suyu ve dövülmüş cevizi bir kapta şeker eriyince kadar pişirin ![]() Karamel haline gelince yağlı kağıdın üzerine dökün ![]() Katılaşınca parçalayıp kekin üzerini krokanla süsleyin ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|