![]() |
Ballı Petek Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Petek KekBallı Petek Kek Tarifi - Ballı Petek Kek Nasıl Yapılır - Ballı Petek Kek Malzemeleri Ballı Petek Kek Gerekli malzeme 2 ![]() 1 çay bardağı damla çikolata 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvıyağ Yarım su bardağı süt Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilin Üzerini kaplamak için: 4-5 çorbakaşığı kadar frambuaz reçeli veya kayısı marmeladı 300 gr Marzipan (badem hamuru) Kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları toz şekerle çırpın ![]() ![]() ![]() Hamuru dikdörtgen veya kare kek kalıbına döküp 165 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ![]() Marzipan hamurunu (badem hamuru) mermer tezgah üzerinde merdane ile 1-2 mm incelikte açın ![]() ![]() Kek soğuduktan sonra üzerine kayısı veya frambuaz reçeli sürüp marzipan hamuru ile kekin üzerini kaplayın ![]() ![]() ![]() Not: Marzipan, yani badem hamurunu, hazır olarak pastacılık malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|