Kış Pastası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kış Pastasıpasta - pasta tarifi - kış pastası yapılışı Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 125 g margarin 1 yemek kaşığı su 1,5 çay bardağı Pudra Şekeri 1 paket Vanilya 2,5-3 su bardağı un 1 paket Kabartma Tozu Elmalı dolgu: 3 adet orta boy elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket Vanilyalı Puding 3 su bardağı su Krema: 1 paket Krem Şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 tatlı kaşığı Kakao Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın Hamurun 2/3'ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın Üzerine tarçını serpin Pudingi su ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin Bekletmeden elmaların üzerine dökün Fırına koyup pişirin Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin |
|