Tuzlu Tart-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlu Tart-1Tuzlu Tart Tarifi - Tuzlu Tart Nasıl Yapılır - Tuzlu Tart Malzemeleri Tuzlu Tart 10 kişilik Gerekli malzeme: Yarım su bardağı kaşar peynir rendesi 7-8 dilim salam 1 yumurta sarısı Mayalı hamur için: 5 kahve fincanı un 1 kahve fincanı margarin 2 5 çorba kaşığı kuru maya1 yumurta 1 çay bardağı ılık su Yarım çay kaşığı tuz Mayalı hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun Üzerini örtüp sıcak bir ortamda 20-25 dakika bekletin![]() Dinlenmiş hamuru 1 kat katlayın Merdane ile kenarları 2-3 cm olacak şekilde açıp tart kalıbının içine yerleştirin Yumurta sarısının yarısını kaşar peynirine ekleyip karıştırın ve hamurun üzerine yayın Salam dilimlerini üzerine dizin Kalan yumurta sarısını sürüp kalan kaşar peynirini serpin![]() Tartı 25-30 dakika dinlendirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak veya soğuk servis yapın![]() |
|
|
|