![]() |
Mahlepli Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mahlepli Çörek![]() MALZEMELER: 2 çorba kaşığı şeker 4 çorba kaşığı yoğurt 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı mahlep (3′te olabilir) 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına) 1 pkt kabartma tozu 5-5,5 su bardağı un Üzeri için; susam YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alın ve elinizle karıştırın ![]() Unuda yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan da karıştırın ![]() Yumuşak bir hamur elde edince un eklemeyi kesin ![]() Hamuru 10 dk üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin ![]() İstediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ![]() ![]() 180 dereceli önceden ısınmış fırında çöreklerin üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Notlar: 200 gr alan bardak kullandım ![]() Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi çöreğiniz olur ![]() Yumurta sarısını bir çöreğe sürdükten hemen sonra susamı serpin, böylece diğer çöreklere yumurta sarısını sürerken öncekiler kurumayacak ve susam iyi bir şekilde yapışacaktır ![]() Yağlı kağıt kullanmak istemesseniz çörekleri yağlanmış tepsiye dizin ![]() Çöreklerin kıyır kıyır olmasını isterseniz 1 çorba kaşığı sirke ekleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|