Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, mahlepli

Mahlepli Çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mahlepli Çörek




MALZEMELER:

2 çorba kaşığı şeker

4 çorba kaşığı yoğurt

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı mahlep (3′te olabilir)

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)

1 pkt kabartma tozu

5-5,5 su bardağı un

Üzeri için; susam
YAPILIŞI:

Un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alın ve elinizle karıştırın

Unuda yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan da karıştırın

Yumuşak bir hamur elde edince un eklemeyi kesin

Hamuru 10 dk üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin

İstediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin

180 dereceli önceden ısınmış fırında çöreklerin üzeri kızarana kadar pişirin
Notlar:

200 gr alan bardak kullandım

Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi çöreğiniz olur

Yumurta sarısını bir çöreğe sürdükten hemen sonra susamı serpin, böylece diğer çöreklere yumurta sarısını sürerken öncekiler kurumayacak ve susam iyi bir şekilde yapışacaktır

Yağlı kağıt kullanmak istemesseniz çörekleri yağlanmış tepsiye dizin

Çöreklerin kıyır kıyır olmasını isterseniz 1 çorba kaşığı sirke ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.