![]() |
Floransa Usulü Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Floransa Usulü KurabiyeKurabiye Tarifi - İtalyan Mutfağından Kurabiye - Floransa Kurabiyesi 40 adet için malzeme Hamur: 75 g tereyağı veya margarin, 50 g şeker, 200 g un, 1 küçük yumurta, yarım limon kabuğu rendesi, 1 tutam tuz ![]() Üst: 2'şer çorba kaşığı limon ve portakal kabuğu şekerlemesi, 75 g şeker, 75 g tereyağı, 1 çorba kaşığı bal, 3 çorba kaşığı krema, 1 tutam tuz, limon kabuğu rendesi, 100 g dilimlenmiş badem ![]() Garnitür: Arzuya göre 150 g bitter, sütlü ya da beyaz pasta çikolatası ![]() Hamur: Malzemeleri yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Üst: Limon ve portakal şekerlemesini kıyın ![]() ![]() ![]() Geniş ve yağlı bir bıçak ile üstündeki karışımı yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|