![]() |
Çikolatalı Antep Fıstıklı pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Antep Fıstıklı pasta![]() Gerekli Malzemeler ; 4 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş) 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı sıvı vanilya 1 su bardağı un 4 çorba kaşığı toz kakao 1 çorba kaşığı kabartma tozu 1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml) 200 gr küvertur çikolata ( bitter ) krema için; 200 ml sıvı krema 150 gr sütlü çikolata üzeri ve arası için ; antep fıstığı Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım ![]() Çikolatalarımızı küçük küçük kesip benmari'de eritelim ![]() Yumurta,şeker ve aromamızı birlikte yüksek devirde yaklaşık 10 dakika çırpalım ![]() ![]() ![]() Ayrı bir yere un, kakao ve kabartma tozumuzu eleyelim ![]() ![]() 20 cm’lik yuvarlak kalıbımızı yağlayalım ![]() ![]() Piştikten sonra tezgahımıza alıp bir mutfak örütüsünün üzerine ters çevirerek soğutalım ![]() ![]() Krema için, sütlü çikolatamızı benmari’de eritelim ![]() Kremayı erimiş çikolata ile sertleşinceye kadar çırpalım ![]() ![]() Pandispanyamızı levye yardımıyla üçe bölelim ![]() ![]() Arzunuza göre pastanızı yenilebilir çiçeklerle süsleyebilirsiniz |
![]() |
![]() |
|