06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Kek

Malzemeler;
*200 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*200 gr toz şeker(yaklaşık olarak 1,5 su bardağı )
*350 gr un ( 3 su bardağından biraz az)
*5 yumurta ( oda sıcaklığında)
*1 su bardağı süt,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*2 çay kaşığı (tepeleme) tarçın,
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
*750 gr balkabağı ( 1 su bardağı şeker ile pişirilip, püre haline getirilmiş)
*1 su bardağı kadar çırpılmış krem şanti,
*süslemek için ceviz, hindistan cevizi,file antep fıstığı vb
Hazırlanışı;
1 Yağı ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpın Sonra sırasıyla içine yumurtaları, sütü katıp, çırpmaya devam edin
2 Toz malzemelerin hepsini birbirine karıştırdıktan sonra sıvı karışıma eleyerek güzelce karıştırın
3 En son olarak cevizleride katıp karıştırın ve yağladığınız 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına dökerek, önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin
4 Bu arada püre haline getirdiğiniz balkabağı ile krem şantiyi birbirine karıştırın
5 Piştikten sonra soğuttuğunuz kekinizi enlemesine ortadan ikiye kesin ve balkabağı-kremşanti karışımından bir miktar arasına sürüp, kapatın
6 Tüm kekin etrafını bolca balkabağı-kremşanti karışımı ile kapatın
7 Kenarlara hindistan cevizi, üst kısımlara ceviz ve file antep fıstığı serperek yada krem şanti sıkarak süsleyin Afiyet olsun
|
|
|