Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tart, şekerli

Şekerli Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şekerli Tart



Şekerli Tart Tarifi - Şekerli Tart Nasıl Yapılır - Şekerli Tartın Yapılışı




Hamur:


• 1 paket 42g Yaş Maya

• 45 su bardağı un (500 g)

• 25 çay bardağı süt (287 g)

• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)

• 1 adet yumurta

• 4 yemek kaşığı tereyağı (80 g)

• 2 yemek kaşığı şeker (40 g)

Garnitür:

• 3 yemek kaşığı tereyağı (60 g)

• 1/2 su bardağı şeker (87 g)


Hamurun Hazırlanışı:


Süt ve yumurtayı bir kasede çırpın Başka bir kapta un, şeker, tuz, maya ve çırpılmış yumurtalı sütü yoğurun Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat bekletin Hamuru iki eşit parçaya bölün ve merdane ile açarak, yağlanmış ve unlanmış iki ayrı tart kalıbına yerleştirin Kalıpların üzerini nemli bir bezle örterek, kabarması için 1 saat bekletin


Garnitürün Hazırlanışı:

Kabarmış hamurların üzerine parmaklarınızla bastırarak delikler açın Hamurun kenarına gelmeyecek şekilde üzerine şeker serpin Aynı şekilde tereyağını küçük parçalara bölerek tartların üzerine yerleştirin 220 °C fırında 20 dk pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.