![]() |
Şölen Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şölen PastasıŞölen Pastası Nasıl Yapılır önce malzeme listesine bakalım, sonra yapımına geçelim tabanı için; 25 - 30 adet yulaflı bisküvi 2 çorba kaşığı tereyağı az süt kenarları ve araları için; 25 - 30 adet kedi dili bisküvi ıslatmak için; 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı granül kahve krema için; 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı pirinç unu 1 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker kakaolu krema için; 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı pirinç unu 1,5 çorba kaşığı kakao ve 1 çay bardağı şeker süslemek için 1 adet muz malzeme listesi uzun gibi görünebilir, ancak ![]() yapımı korktuğumuz kadar zor değil Yapılışı: şimdi işlem basamaklarını yavaş yavaş takip ederek yapımına başlayalım pastamızın tabanını hazırlayarak yapımına başlıyoruz bisküvileri ufalıyoruz, blendırdan da geçirebiliriz ama gördüğünüz gibi çok kolay ufalanıyor biz yulaflı bisküvi kullandık, siz pötibör bisküvi de kullanabilirsiniz ama yulaflı bisküvi de her yerde bulunabiliyor bisküvilerin tümünü ufaladık şimdi erittiğimiz tereyağını ilave ediyoruz 2 çorba kaşığı kadar erittik bir miktar süt bunu kontrollü ekliyoruz ve bir hamur gibi olana kadar yoğuruyoruz bu kadar yoğurmamız yeterli olacaktır şimdi, böyle bir kelepçeli kalıbımız var yaklaşık 25 santim çapında tabanımızı buraya yerleştiriyoruz pastamızın tabanını yerleştirdikten sonra sıra kedi dili bisküvilerini sıralamaya geldi biz bu gün kuru kedi dili bisküvisi kullandık bunun daha yumuşak kıvamda olanları da piyasada mevcut şimdi uçlarından, tam oturması için ![]() bir baş parmak kalınlığında kesiyoruz kedi dili bisküvilerini kestikten sonra ![]() ıslatmak için, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı eriyebilir kahve ![]() birlikte karıştırıyoruz, güzel bir lezzet vermesi için kahve olmasa da olur aslında şimdi az önce hazırladığımız kedi dillerini ![]() ![]() ![]() şöyle batırıp çıkartıyoruz bisküviler çok çabuk yumuşadığı için sütte fazla bırakmayalım şimdi sonuncu kedi dili bisküviyi koyuyoruz farkındaysanız, ıslatma şurubumuz da tam yetti bunu da yerleştiriyoruz artık kremanın yapımına geçebilir ![]() krema için sütümüz var ![]() soğuk süt, toz şeker şimdi buğday nişastası, daha iyi kıvam alması için ama elimizde mısır nişastası var diyorsanız, onu da kullanabilirsiniz pirinç unu pirinç unu yok, un var derseniz, o da olur ve 1 adet yumurta ilave ediyoruz ateşi yakmadan önce bütün malzeme pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz şimdi ateşi yaktık sürekli karıştırarak orta ateşte, kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz krema gördüğünüz gibi koyu kıvamlı bir hal aldı şimdi ateşi kapatıyoruz buharı çıksın diye bir kaç tur daha çeviriyoruz sıra kakaolu kremamızda 1 su bardağı su 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşığı pirinç unu, un da olabilir 1,5 çorba kaşığı kakao yine soğuk olarak tenceremize aktardık ve karıştırıyoruz orta ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişiriyoruz kakaolu kremamız biraz daha sıvı olacak şu kıvam istediğimiz bir kıvam ateşten alıyoruz kremaları pişirdik, tamamen soğumadı, ılık olarak kullanmaya başlıyoruz önce kremamımızı bir kaç kaşık olarak pastamıza yayıyoruz üzerine az önce kestiğimiz kedi dili parçalardan ![]() ![]() ![]() gelişigüzel de olabilir, sıralı da olabilir bırakıyoruz şimdi ortasına geldik bir miktar damlalar şeklinde ![]() tam kaplamayacak şekilde ![]() kakaolu kremamızı ilave ettik yine kedi dili parçalarını serpiyoruz biliyorsunuz kedi dilinin diğer adı "sovyer bisküvi" olarak da geçer biraz daha krema kremamızı yaydıktan sonra, süslemek için ayırdığımız muzu ![]() daire şeklinde doğruyoruz üzerine sıkı sıkı yerleştiriyoruz sıra son kat olan kakaolu kremaya geldi bunu da biraz yukarıdan gelişi güzel şekilde döküyoruz bu şekilde pastamız tamamlandı şölen pastasını, 2 saat buzdolabında beklettikten sonra ![]() ![]() ![]() kelepçeli kalıptan çıkarttık, şimdi servise sunabiliriz gördüğünüz gibi pastamızın yapımı bu kadar kolay umarım siz de yaparsınız, afiyetle yersiniz ve ikaram edersiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|